PÅ SOMMERTUR MED SIF REGULUS. 320 SØMIL I FOLKEBÅD


REGULUS i fremmed havn

Klubbens sejlbåd, Folkebåden REGULUS har efter DM også været på "langfart". 10 havne på 12 dage blev det til i champagnevejr.

Folkebåden er særdeles velegnet til små ture rundt i det smukke danske land.
Båden har fået en gennemgang op til DM og har bl.a. nyt 12v batteri, lanterner, GPS og påhængsmotor, samt alt hvad man skal bruge til en langtursejlads.

Ruten var bestemt af vejret (først østenvind, senere vestenvind) og vi rundede følgende havne:
Holmen/Bøje 1 - Bøgeskov - Kalvehave - Lohals - Lundeborg - Korsør - Kerteminde - Ballen - Ebeltoft - Hundested - Helsingør - Holmen/ Bøje 1. I alt 320 sømil i lige linje.

Ja det gik pænt stærkt, vi sejlede over 10 knob flere gange med stagen på fokken i medvind. Vi indhentede flere store sejlbåde på over 30 fod på turen, så langsom er den bestemt ikke.
Man kan undre sig over alle de store sejlbåde, som vælger kun at sejle med ét sejl på ferieturen. Det laver de ofte om på, når de bliver overhalet af en Folkebåd.
For motor kan båden skyde ca .5 knob, hvis man lige bliver fanget i et vindhul.

Vil man gerne opleve Danmark fra søsiden kan Folkebåden REGULUS anbefales. Foruden at sejle rundt i en tryg, solid og klassisk dansk sejlbåd, vil man også opleve mange anerkendende blikke og positive kommentarer fra sejlere som enten har haft en Folkebåd, eller ville ønske at de havde én.

Således retur fra en dejlig tur - TAK til klubben.
Peter Kirkegaard