REFERAT AF SIF KBH GENERALFORSAMLING AFHOLDT D. 10 MARTS 2024
Referat i pdf til udskrift

VELKOMST
Fungerende Formand for SIF KBH J.P.D. Andersen bød de fremmødte velkommen til dette års ordinære generalforsamling, og gik med det samme over til valg af dirigent.

VALG AF DIRIGENT
SIF KBH fungerende formand foreslog Egon Persson som dirigent. Der var ingen andre forslag, og ingen protester, hvorfor Egon blev valgt.
Herefter overtog dirigenten styring af generalforsamlingen.

Dirigenten startede med at konstatere at generalforsamlingen var lovligt indvarslet ved opslag på SIF KBH hjemmeside, samt udsendt til alle udvalgsformænd.
Herefter blev det konstateret, at der var fremmødt 12 stemmeberettigede medlemmer, og sidst blev dagsordenen godkendt.
Herefter overlod han ordet til formanden for aflæggelse af beretning.
De stemmeberettigede repræsenterede 6 ud af SIF KBH 8 forskellige udvalg.

FORMANDENS BERETNING Formandes beretning i pdf til udskrift
Indledning
Den fungerende formand startede med at anmode de fremmødte om et minuts stilhed, for at mindes Kristen Trap og Karsten Lybke, som begge var afgået ved døden i det forgange år.

Generalforsamling 2023.
En større diskussion omkring hvordan SIF KBH skulle styres, herunder om det var SIF KBH bestyrelse eller udvalgene, der skulle sætte retningen.
Dette medførte en del kritik af specielt den på tidspunktet siddende formand. Vi tror på, at han lyttede, men mange af kampene forsatte dog i bestyrelsen hen over sommeren.
I løbet af efteråret blev der mindre aktivitet og dermed mere ro i bestyrelsen, men dette skyldes, at formanden var blevet syg. Han tilbragte megen tid ind og ud af hospitalet. Dette betød at Kristen afgik ved døden den 2 DEC 2023.

Kristens død betød, at resten af bestyrelsen skulle overtage/fordele formandens opgaver. Det ville være naturligt at næstformanden overtog, men her havde vi et problem, idet han bare 14 dage senere skulle udsendes til Middelhavet for at deltage i bevogtningen af EU sydlige grænser.
Derfor blev det besluttet, at Ditmar trådte til som fungerende formand.
Samtidig besluttede vi, ikke at gøre yderligere før den ordinære generalforsamling - altså i dag.
Vi har derfor siden december, arbejdet på at finde den rette person, som ville påtage sig opgaven som formand i SIF KBH. Det vender vi tilbage til i f.m. valgene.

SIF Årsmøde 2023.
Den normale SIF kalender tilsiger at udvalgene afholder deres medlemsmøder/ generalforsamlinger i februar.
De tre SIF foreninger afholder deres generalforsamlinger i marts, hvorefter SIF afholder sit årsmøde i APR måned.

I 2023 var der planlagt SIF årsmøde i april, men det var ikke muligt at finde indkvartering på VBC som normalt. SIF bestyrelse besluttede derfor at udsætte årsmødet til oktober for at fastholde lokationen. Mindst en forening var ikke imponeret over denne beslutning, men sket var sket.

Ved årsmødet blev der indført et par vedtægtsændringer omkring sammensætning af SIF bestyrelse.
Oprindeligt bestod bestyrelsen af 5 personer - en valgt Formand plus de fire foreningsformænd, hvoraf en blev udpeget som kasserer. Efter at SIF Århus lukkede var der derfor kun 4 medlemmer i bestyrelsen, hvilket kunne blive et problem ved stemmelighed. Samtidig kan der opstå problemer hvis ingen af de tre foreningsformænd ønsker at varetage opgaven som kasserer.
Derfor blev det besluttet, at SIF bestyrelse forsat skal bestå af fem personer - en valgt formand og en valgt kasserer plus formændene fra de tre foreninger.

DMI årsmøde 2023.
DMI årsmøde blev gennemført i maj i Middelfart.
Klaus Hjort, Kristen Trap og Lars Bach repræsenterede SIF KBH.

SIF og SIF KBH økonomi
Vi må som bestyrelse anerkende, at de lidt ophidsede diskussioner ved generalforsamlingen i 2023 forsatte internt i bestyrelsen i første halvdel af 2023.

Vi er dog glade for at kunne konstatere forholdene i bestyrelse ikke har haft indflydelse på aktiviteterne i udvalgene.

De har gennemført deres aktiviteter, som de havde planlagt. Det skal de have stor ros for.

Dette viser også med al tydelighed, at SIF KBH bestyrelses opgave primært skal tilsikre, at de enkelte udvalg hver får et passende SIF tilskud, så de kan fokusere på at gennemføre deres aktiviteter.

Dette betyder også at bestyrelsen skal tilsikre at balancere tilskud i f.t. antallet af medlemmer i det enkelte udvalg.
Herefter er det udvalgene selv, som gennemfører deres aktiviteter.
Denne opgave med at fordele SIF tilskud indledningsvis på SIF niveau og derefter på Foreningsniveau har SIF KBH bestyrelse gentagne gange taget op til diskussion ved tidligere generalforsamlinger i SIF KBH, men også ved SIF Årsmøder.

Netop fordeling af SIF tilskud for den nye sæson 2024, er blevet sat under pres.
Grundet de forsatte faldende medlemstal i SIF, har betydet at SIF bestyrelse for første gang besluttede at SIF skulle sætte tæring efter næring. SIF ville ikke budgettere med et driftsunderskud som tidligere.
Dette medførte at de tre Foreningers budgetønskerne ALLE blev beskåret. Det var derefter op til foreningsbestyrelserne, at identificere mulige besparelser i egne budgetter.

Dette blev rimeligt modtaget i udvalgene, som arbejdede - mere eller mindre positivt - med at tilpasse deres budgetter.
Vi må samtidig konstatere, at dette års niveau for SIF tilskud vil forsætte i de kommende år, hvis ikke I som medlemmer aktivt forsøger at skaffe nye medlemmer til SIF.
Eneste andet alternativ er at øge særkontingenterne i de enkelte udvalg.

Aktivitetsniveau 2023
Der har været stor aktivitet i de fleste af vores udvalg.

Skydeudvalget ansøgte og fik tildelt ekstra SIF tilskud til materielindkøb af 2 nye pistoler og 6 kikkerter til brug for uddannelse af nye medlemmer. Ligeledes har udvalget deltaget i mange konkurrencer gennem året.

Golfudvalget fik for første gang gennemført nogen vintertræning, en aktivitet som gentages i år.
Udvalget stod igen for afholdelse af SIF mesterskabet på Korsør Golfklubs bane, hvor også antallet af deltagere steg, og specielt var der flere kvinder der deltog.

Sejlklubben har forsat medlemstilgang og gennemførte en tur til Middelhavet, hvor der blev sejlet i 3 lejede 41 fods både.
Det skal dog anføres at alle udgifter til rejse m.m. blev betalt af den enkelte sejler, dog gav SIF sejlklub er tilskud til leje af bådene.

Grundet succesen med sam sejlads i større både, blev der i efteråret nedsat et lille udvalg, der skulle forsøge at rejse penge så et søsterskib til CHACA kunne anskaffes, og det er kommet godt fra start, så vi håber alt falder på plads i løbet af 2024.

Ligeledes medvirkede klubbens medlemmer igen med gennemførelse af et Forsvars Mesterskab i sejlsport.

Sportsfiskerudvalget har måtte lede efter og har fundet nye muligheder, efter at EU indførte begrænsninger/ fiskekvoter selv for lystfiskere i Østersøen. EU-indblanding forsætter i 2024.

Badminton og morgengymnastik er storbrugere af HIA og for begge udvalg er der fin tilslutning.
Gymnasterne har nu fået adgang, så de kan benytte SIF forkontoret på HIA, hvilket de er glade for.

Samtidig må vi desværre konstatere, at Fodbold udvalget har reduceret i deres aktiviteter, da de har problemer med at samle nok medlemmer til at kunne deltage i en turnering under Københavns Firmaidræt, da de ikke kan stille med et fuldt hold til alle kampene.

I kan godt påpege, at dette er lidt tyndt i f.t. hvad i hver især har oplevet i den forgangne sæson.
Dette skyldes, at vi i bestyrelsen ikke deltager i alle udvalgenes aktiviteter.
Derfor opfordre vi jer igen alle til at fremsende indlæg om jeres aktiviteter til WEB masteren, så de kan lægges på vores hjemmeside.

Det er SIF KBH bestyrelse håb, at udvalgenes aktiviteter i Sæson 2024 er på så højt niveau som muligt, og at de får tilpasset aktiviteterne til den nye økonomi.

Dirigenten spurgte herefter om der var spørgsmål til formandens beretning.

Da der ikke var spørgsmål til beretningen blev den godkendt.

GODKENDELSE AF REGNSKABET
Regnskabet dækker perioden 1 JAN - 31 DEC 2023.
Regnskabet var revideret og underskrevet af SIF KBH de to revisorer.
Herefter præsenterede han det overordnede regnskab, som udviste et samlet driftsunderskud på ca. 5000,00 kr.
Herefter præsenterede han de modtagne regnskaber fra de enkelte udvalg.
Han påpegede at regneskabet for afholdelse af SIF Mesterskabet i golf havde sit eget regnskab, da dette er en aktivitet for alle golfudvalg under SIF og ikke kun for SIF KBH Golfudvalget.

Samlet var der et driftsunderskud i udvalgene på ca.3000,00 kr.

Dirigenten spurgte forsamlingen, om der var spørgsmål til regnskabet.
Da der ikke var nogle spørgsmål til regnskabet, blev det godkendt.

INDKOMNE FORSLAG
Dirigenten spurgte om der var nogle indkomne forslag.
Formanden oplyste, at der ikke var nogle forslag.

VALG TIL BESTYRELSE OG REVISORER
Valg af formand.
Den fungerende formand ønskede ikke at forsætte som formand, hvorfor bestyrelse opstillede Dimitios Caratzas som ny formand.
Dimitrios ønskede inden han evt. blev valgt om ordret, for at sige nogle ord om hans baggrund for at opstille. Han havde gode oplevelser i SIF, og ønskede ikke bare at videreføre SIF KBH, men havde visioner om at påbegynde en foryngelse af SIF KBH, at række ud til de operative enheder for at fange deres interesse for at deltage i SIF aktiviteter, da han opfatter SIF som værende usynlig på enhederne.
I denne proces samt i den indledende tid ønskede han støtte fra de øvrige bestyrelses medlemmer.

De nuværende bestyrelsesmedlemmer udtrykte deres støtte til Dimitrios, da de støtter hans visioner, som er positive for SIF KBH.

Herefter blev han valgt som ny Formand.

Valg af bestyrelsesmedlem.
Frank Caspersen var på valg og ønskede ikke genvalg.
Bestyrelse opstillede den nuværende bestyrelsessuppleant John Andresen.
John blev valgt.

Valg af bestyrelsessuppleanter.
Jan N. Vesthede ønskede ikke at genopstille. Bestyrelsen opstillede Per Munch Sørensen.
Per Munch Sørensen blev valgt.

John Andreasen var ikke på valg, men da han netop var valgt som nyt bestyrelsesmedlem, skulle der findes en afløser.
Bestyrelsen opstillede Frank Caspersen.
Frank blev valgt.

Valg af kritisk revisor.
Axel Svendsen var på valg og var villig til genvalg.
Axel blev genvalgt.

Valg af revisorsuppleant.
Søren M. Madsen var på valg og var villig til genvalg.
Søren blev genvalgt.

EVENTUELT
Sportsfiskerudvalget berettede om, at der havde været internt uro i udvalgt, hvorfor formanden var afgået og en ny valgt.
Han oplyste at udvalget over de seneste år var blevet beskåret voldsom i SIF tilskud.
De kunne ikke finde noget sted i vedtægter eller beslutninger finde nogle regler/ bestemmelser for hvorfor SIF tilskud skal være nærlig ens pr medlem i de forskellige udvalg.
Han følte, at udgifterne for det enkelte medlem i udvalget var ved at blive meget store.

Den fungerende formand spurgte hvorfor hvert medlem i sportsfiskerudvalget skulle have SIF tilskud svarende til 4 til 5 SIF medlemmers årskontingent, mens andre udvalg kun får tilskud svarende for 1 - 2 SIF medlemmers SIF kontingent.
Han erkendte at nogle udvalg har større udgifter for at kunne gennemføre deres aktiviteter, men det er medlemmerne selv der har valgt en "dyr sport".

Kasseren kunne tilføje at de beskrevne forhold gør sig gældende for flere udvalg.
Et medlem i SIF KBH Golfudvalget skal ud over sit SIF kontingent og udvalgs særkontingent betale for fuldt medlemskab i en golfklub under Dansk Golfunion, som ligger på ca. 5000 - 7000 kr. årligt.
Dette for at kunne deltage i SIF golf aktiviteter på danske golfbaner. Så golf er ligeledes en "Dyr sport", men det er medlemmernes eget valg.

Herefter takkede den fungerende formand generalforsamlingen for god ro or orden hvorefter han inviterede på et par stykker smørrebrød og en enkelt øl eller vand.



Egon Persson
Dirigent